Källarrenovering i 50-tals hus

Hösten 2021 påbörjade vi det stora uppdraget att renovera kunds källare i originalskick från 50-talet. Resultatet blev ett helt nytt våningsplan med maximala användningsmöjligheter. Nytt badrum, tvättstuga och entré samt en vacker vilplanstrappa som knyter samman ovan- med undervåningen.

Kunds önskemål: göra om pannrum och förvaringsyta till badrum och tvättstuga samt förvandla garage till entré och förvaringsutrymme.

källare-renovering
renovering-källare
renovering-trappa

Rivning och bortforsling

För att maximera ytan och användningsmöjligheterna beslutades att golvvärme skulle läggas in på hela källarplanet. Därmed behövdes allt befintligt golv bilas upp och fraktas bort.

Visste du att vi är totalentreprenad? Det betyder att vi tar hand om allting – bokar in och synkar med elektriker, rörmokare, lastbilar och leveranser. Så att arbetet kan flyta på så snabbt och smidigt som möjligt.

Ny betong och golvvärme

När all befintlig betong var borta kunde vi påbörja det nya underlaget. Rätt underlag är avgörande för att din renovering eller tillbyggnad ska hålla. Då befintliga rör var i originalskick passade vi även på att byta ut dessa samt bygga in lösningar för eventuella framtida vatten- och avloppsproblem.

renovering-tvättstuga
tvättstuga-källare
tvättstuga-renovering

Badrum och tvättstuga

I tidigare våtutrymme önskade kund ett nytt badrum med toalett, dusch och badkar. Det tidigare tvättutrymmet flyttades istället till en separat tvättstuga. Genom att bygga in synliga rör och gömma elskåp och fjärrvärmecentral försvann källarkänslan helt. Två toppmoderna nya utrymmen för kund att nyttja i många år framöver!

renovering-badrum
badrum-renovering
renovering-badrum-växjö

Platsbyggd viltrappa

För att öppna upp mellan våningsplanen och skapa ett naturligt rörelseflöde togs den gamla källartrappan bort. Istället platsbyggdes en ny vilplanstrappa och den gamla dörröppningen ner till källaren gjordes om till förråd.

Trappan byggdes med vacker spaljé på nedre plan för maximalt med ljusinsläpp samt ett räcke i samma stil på övre plan.

renovering-trappa
platsbyggd-trappa
trappa-vilplan

Entré och förrådsutrymmen

Då allt ytskick gjordes om blev det möjligt att skapa nya lösningar. Där den tidigare garageporten fanns monterades ett fönster för att få in ljusinsläpp. Entrédörren placerades i stället på sidan av huset för att kunna bredda garageuppfarten och samtidigt göra en naturlig väg ner genom en betongtrappa.

Vi hjälper dig se lösningar du inte tänkt på. Vi vill skapa de bästa lösningarna utifrån dina och ditt hems förutsättningar. Från början till slut bidrar vi med vår expertis och ser till att dina önskemål blir uppfyllda.

renovering-källare-växjö
renovering-entre-källare
renovering-entre

Kontakta oss